Sobre el bloc

Ei, hola! 🙋‍♀️ Benvingut/da!

Si estàs aquí, és que necessites o busques una mica en context sobre què és estherdelcampo.cat i d’on ve tot plegat.

Al 2020 aquesta pàgina segueix essent un projecte personal: un espai a la xarxa on aquesta comunicadora que cada dia aprèn i desaprèn quelcom de nou es proposa retornar als altres tot allò de valor que li arriba. Estic convençuda que cal posar més en valor la comunicació i els seus professionals, que en són molts a casa nostra, i la importància estratègica que té. Pensa-ho per un moment: en el fons, els principals problemes actuals se solucionarien amb una millor comunicació. És així, oi?

Els temes que podeu llegir aquí són els següents: comunicació, branding i marques, xarxes socials, eines digitals, organització, innovació en general, llibres, periodisme i opinió.

14 anys a Internet

El Nadal de 2006 vaig obrir a Blogger el meu primer blog, el Pedrafoguera.

Quin sentit tenia? Un de ben pràctic: poder compartir online amb amics i família els textos que com a becària i estudiant de 2n de Periodisme publicava al setmanari El Pati de Valls. Ara ens semblarà estrany, però en aquell moment hi havia poques experiències de premsa digital. No ens enganyem: tampoc no feia gaire que la connexió a Internet havia arribat a les llars de Catalunya. Tenir Internet al mòbil era quelcom només a l’abast de les Blackberrys del món dels negocis.

Més tard, el Pedrafoguera és va convertir en un humil blog i espai de prova-error on s’hi posava empeny en l’art de llançar “pedres” en forma de crònica periodística. Si hom frega dues pedres fogueres hi surten espurnes, aquest era l’objectiu del bloc: encendre les ganes de dir la seva al lector sobre l’actualitat més candent, el periodisme i la comunicació, i els detalls que no tenien cabuda als mitjans.

Ho vaig fer des de Valls, Madrid, Barcelona… Fins i tot alguna pedregada havia caigut des del Canadà. I des d’on havia fet falta. Avui en dia és un espai no tan encès i més madur, suposo que com la seva autora, que ha arribat a la trentena.

El Pedrafoguera va fer acte de presència al suplement Cultura del diari Avui, a l’Espai Internet dels diumenges del Telenotícies Migdia de TV3 i al programa de ràdio El Món a RAC1.

També va rebre premis, com el Netreporter del diari digital lamalla.cat, al millor bloc escrit per universitaris a Catalunya, del 2009, i l’accèssit al XXV Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme de la Fundació Ciutat de Valls per l’escrit ‘Les Decennals de tothom” l’any 2011.

 Capçalera del bloc el 2007

Capçalera del bloc el 2009

 Capçalera del bloc el 2011

 Capçalera del bloc el 2013

capcalera21.jpg